Lev livet i Malaga

Spansk flag

Ved den spanske solkyst findes et af verdens mest behagelige klima. Desuden ligger det ikke længere væk, end du kan komme til og fra Danmark i løbet af nogle få timer. Der er meget, der taler for, at det ikke er for ingenting, at netop Malaga er et af de mest foretrukne steder at udvandre til for danskere.

Skal du være den næste, der sætter kursen mod den milde kyst mod sydvest?

Er det besværligt at købe et hus i Spanien?

Man kan både svare ja og nej til spørgsmålet om, hvorvidt det er besværligt at købe et hus i Spanien. På den ene side er det ikke spor svært at finde et fuldstændigt vidunderligt hus på solkysten. Dem findes der mange af. Der er nogle, der ligger i nærheden af de meget besøgte turistområder, og der er nogle, der ligger længere væk fra de meget besøgt områder.

Når det kan være lidt bøvlet, så skyldes det, at der er meget, der skal overflyttes, når man flytter fra det ene land til det andet. I Spanien kører systemet ikke så nemt, som det gør i Danmark. Og systemerne er også forskellige. Desuden så tager alle sådanne formelle ting ofte ret lang tid i Spanien. Derfor bør du væbne dig med tålmodighed, når du skal flytte fra Danmark til Spanien.

Det kan selvfølgelig også kræve noget af dig mentalt at skulle flytte så langt væk, men det gælder jo også i forbindelse med en indenlandsk flytning fra by til by.

Kontakt en ejendomsmægler

Inden du gør alvor af dine planer om at flytte permanent til Malaga, kan du kontakte en ejendomsmægler, der er ekspert i boligsituationen i området. Der findes flere danske mæglere, der kender Malaga ud og ind, og som er helt inde i, hvordan hushandel foregår der. Det giver dig en stor tryghed, at du kan blive guidet hele vejen igennem et huskøb.

Du kan indledningsvis fortælle ejendomsmægleren, hvad du forestiller dig at købe. Så kan han eller hun vise dig nogle af de bedste perler, inden du for alvor beslutter dig for, hvilket hus i Malaga, der skal blive din fremtidige bolig.

Vedkommende kan også guide dig igennem, hvordan en konkret hushandel kommer til at forløbe og alt om, hvilke dokumenter og så videre, der kræves i forbindelse med købet. Du er godt hjulpet ved at kunne læne dig op ad en lokalkendt ejendomsmægler, når du begiver dig ud på den spanske husmarked.

Så kan du koncentrere dig om at mærke efter, hvilket hus der taler mest til dig. Det er jo nok det allervigtigste, når det er dit kommende hjem, det drejer sig om.

Hvordan er det at leve i Malaga?

Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, hvordan livet udformer sig. Men det er på mange måder nemmere at leve i Malaga. Ikke mindst på grund af klimaet. Det milde klima, som Malaga kan byde på året rundt, sætter mange nordboere stor pris på. Både humøret og klimaet nyder godt af det.

Der kan også være forskel på, om du lever som pensionist eller som erhvervsaktiv. Det er anderledes at arbejde i Spanien end i Danmark, så det kræver selvfølgelig noget omstilling, hvis du skal arbejde, mens du bor i Malaga.

Som pensionist er der ikke de helt store ændringer. Der findes mange ligesindede i Malaga, og det sociale liv i byen er godt og levende. Der findes blandt andet nogle danskergrupper og -foreninger, som er meget aktive.

Prisniveauet er lavere i Spanien, end det er i Danmark, så hvis du har din danske pension med dig, så kommer du til at leve fint økonomisk set.

 

Det er min hjemmeside

Hej alle.

Jeg har besluttet at jeg vil begynde at blogge på hyggeniveau.

Jeg har altid godt kunne lide at skrive om mit liv, og jeg har ført dagbog de sidste 21 år. Det er efterhånden blevet til mange sider.

En gang imellem går jeg dem igennem og ser hvordan mit liv og mig selv har forandret sig.

Det kan også tænkes at jeg måske på et tidspunkt vil offentliggøre nogen af mine historier fra dagbøgerne.