Fritstående biopejse til kreative sjæle

Flammer

Fritstående biopejse er til de købere, der elsker at lege med former, farver og design. Det skyldes ganske enkelt, at fritstående biopejse findes i et utal af variationer – lige fra klassiske pejse og store pejse, der egner sig til udendørsbrug til biopejse med kvadratiske flader med hvide plader eller pejse med glasdesign, hvis man for alvor ønsker at eksperimentere med indretningen i sit hjem og tilføre noget unikt til indretningen, som man kun kan finde i meget få danske hjem.

En af flere grunde til, at de fritstående biopejse, også kaldet gulv biopejse, er blevet meget populære her i landet, er måske netop også, at de kan fås i så utrolig mange afskygninger og faconer. Det gør, at det stort set er muligt at finde en pejs til enhver smag. Og ikke mindst til alle størrelser og typer af hjem.

Nogle biopejse fylder som sagt en del, men fordi designet er så forskelligt fra model til model, er det også muligt at købe en biopejs til gulv, der ikke fylder så meget og dermed kan passe ind i både små stuer og små soveværelser, hvis man ønsker inventar, der er lidt hyggeligere end det sædvanlige. Ligegyldigt hvilket hjem den skal passe i, er det i hvert fald muligt at finde en model, der både er stilfuld og hyggelig på samme tid.

Du kan også hjælpe miljøet og dig selv

Nogle mennesker tror, at hvis noget er rigtig smart eller hyggeligt, så er det nok ikke specielt miljøvenligt på samme tid. Det passer også ofte. Men lige når det kommer til biopejse, er det faktisk ikke helt rigtigt. Det er helt modsat. Det skyldes, at biopejse er røgfrie, så alle de partikler, der ellers ville ryge op i atmosfæren, vil ikke komme så langt, fordi pejsen holder sig i gang ved hjælp af bioethanol. Dermed kan du være med til at standse diverse udledninger af drivhusgasser på en konkret og meget ligetil måde, der er til at tage og føle på.

Hvis man vil være helt sikker på at hjælpe miljøet og en selv, kan man med fordel tjekke op på de EU-godkendelser, der hører til de forskellige typer pejse, der bliver solgt i Danmark. Dette kan man for eksempel slå op på sin computer eller spørge ind til hos en forhandler.

På den måde kan man være sikker på, at man får købt en pejs, der ikke kun er til glæde for miljøet, men som også er god for ens sundhed og fremtidige helbred.

Grøn kugle - Miljøvenlig

Fordele ved at fyre i en biopejs

Men hvad er det så, der holder ilden i gang i en biopejs? Det er et spørgsmål, der er meget naturligt at stille, før man beslutter sig for, hvordan man vil fyre op i sit hjem eller sommerhus. Biopejse er røgfrie, fordi det er lykkedes forskerne at finde en metode til at afbrænde afgrøder, der indeholder stivelse og sukker.

I de former for afgrøder har det nemlig vist sig, at der er en ret stor mængde energi, der bliver frigivet ved brændsel – og det er den type energi, vi som mennesker udnytter, når vi tænder op i vores biopejse efter en lang dag på jobbet.

Og når man kommer hjem efter en lang dag på arbejdet og gerne vil slappe af til synet af hyggelige flammer i pejsen, men ikke vil risikere at falde i søvn til røgen, så skal man måske vælge bioethanol, da den som sagt slet ikke udvikler røg. Det betyder samtidig, at man ikke behøver at lufte ud i hjemmet efter at have haft tændt op i pejsen. For der er simpelthen ikke nogen røg, man kan lufte ud. Dog slipper man ikke helt for at lufte ud. Det er stadig en god idé at lufte ud blandt de partikler, der kommer fra biopejse.

Mindre røg giver fordele

Det kan være en stor fordel for de mange danskere, der i disse år lider af for eksempel astma eller allergi, for ved at fyre med bioethanol skåner man astmatikere og forebygger risikoen for selv at udvikle astma ved at indånde alt for meget røg dag ud og dag ind.

Dog skal man ikke frygte at indhalere røg fra brændeovne til dagligt, hvis man ikke er astmatiker – der skal en hel del røg til, før det bliver et problem.

Det er min hjemmeside

Hej alle.

Jeg har besluttet at jeg vil begynde at blogge på hyggeniveau.

Jeg har altid godt kunne lide at skrive om mit liv, og jeg har ført dagbog de sidste 21 år. Det er efterhånden blevet til mange sider.

En gang imellem går jeg dem igennem og ser hvordan mit liv og mig selv har forandret sig.

Det kan også tænkes at jeg måske på et tidspunkt vil offentliggøre nogen af mine historier fra dagbøgerne.