Den triste sandhed om dine kontormøbler

Kontor møbler

Det er alment kendt, at vi som danskere og som de moderne mennesker tilbringer størstedelen af vores liv på forskellige arbejdspladser rundt om i landet.

Her beskæftiger vi os enten med hårdt fysisk arbejde, eller stillesiddende kontorarbejde.

Mange vil nok tro, at det er det hårde arbejde der udgør den største trussel mod vores helbred, men det er overhovedet ikke sandt. Dét at sidde stille på dårligt konstruerede eller forkert indstillede kontormøbler hele dagen, kan være den stille dræber.

Det er derfor at så mange af os har problemer med ryg, nakke og læn. Problemer som vi oftest får noget smertebehandling for, og så er vi ovre dét.

Sandheden er dog den, at for ikke at blive kronisk syge af vores kontorarbejde, er det nødvendigt at tage fat på årsagen til vores problemer.

Den bedste løsning er en kompromisløs kontorstol

Videnskabsmænd rundt om i verden har længe vidst, at det ikke kan betale sig at gå på kompromis med det kontorudstyr der understøtter vores krop i dens daglige arbejde. Her talers der selvfølgelig først og fremmest om kontorstolen.

Det er på denne at vi lægger hele vores kropsvægt i, i omkring otte timer dagligt. Derfor er det så uhyre vigtigt at finde den bedste kontorstol der passer lige netop til den krop der skal sidde i den.

Der er som vi alle nok er klar over, rigtigt mange muligheder når det drejer sig om kontorstole. Som de internationale videnskabsmænd siger, kan det absolut ikke betale sig at gå på kompromis og købe en billig stol – bare fordi den er billig og tilgængelig.

De anbefaler at du først og fremmest kigger på kontorstolens indstillingsmuligheder:

Kan den indstilles i højden, i armlænene, i ryglænet, kan den læne sig frem og tilbage, og har den andre ergonomiske kvaliteter der passer til lige netop din krop? Så kunne det meget vel være givet godt ud at betale de par tusinde kroner ekstra en god stol koster.

Dernæst bør der kigges på skærmindstillinger

Når vi har fået placeret os på den helt rigtige kontorstol, og har sørget for at vores krop er godt beskyttet mod tyngdekraftens træk, bør vi kigge på den måde hvorpå vores pc-skærm er indstillet.

De førnævnte videnskabsmænd har nemlig fundet ud af, at vi tit og ofte læner os frem mod skærmen, for at læse og skrive tekst. Nogle af os har fået det for vane, mens andre simpelthen gør det fordi deres monitor er forkert indstillet.

Både Windows og Mac har mulighederne for at indstille skærmens opløsning, så billeder og tekst gøres større og derved mere tydelige. Som en hovedregel, skal du kunne læse en skriftstørrelse 14 på din skærm, uden at bøje hovedet forover.

Kan du ikke det, skal du via din computers indstillinger gøre skærmens opløsning mindre, og derved indholdet større. Eksperimentér med den opløsning der passer til dig, og du vil opleve at det pres du dagligt føler på din nakke (op til 70 kg), mindskes betydeligt. Det skylder du dig selv!

Det er min hjemmeside

Hej alle.

Jeg har besluttet at jeg vil begynde at blogge på hyggeniveau.

Jeg har altid godt kunne lide at skrive om mit liv, og jeg har ført dagbog de sidste 21 år. Det er efterhånden blevet til mange sider.

En gang imellem går jeg dem igennem og ser hvordan mit liv og mig selv har forandret sig.

Det kan også tænkes at jeg måske på et tidspunkt vil offentliggøre nogen af mine historier fra dagbøgerne.